Project

Nominatie ARC14 Stoelontwerp: Urban Explorers

Geen categorie

Urban Explorers is een collectie van vier modellen voor revitalisering van gebruikte kantoorstoelen. De bureaustoel verandert van een object zonder persoonlijkheid, in een stoel met een verhaal en een relatie tot de gebruiker.

Nominatie ARC14 Stoelontwerp: Urban Explorers

De Urban Explorers-collectie bestaat uit vier modellen: de Alchemist, de Waterman, de Reiziger en de Botanist Deze personages zijn gebaseerd op beroepen uit de 18de en 19de eeuw. Ze komen uit een tijd van verandering, verwondering en ontdekking. De tijd van Goethe, Carl Caspar Friedrich en Debussy, Jules Verne en Sherlock Holmes. De modellen representeren vier karakters die men in een hedendaags kantoor tegen komt: de vernieuwer, de realist, de volger en de leider.

Elk model heeft een eigen kleur- en materiaalpalet voor frame, bekleding en accent. De bekleding bestaat uit hoezen die over de bestaande bekleding heen getrokken worden. De hoezen zijn afneembaar en daardoor eenvoudig te reinigen of te vervangen. De kantoorstoel wordt volledig gedemonteerd en de afzonderlijke onderdelen worden in een kleur gespoten. Vervolgens worden spanbanden als kleuraccent toegevoegd. Aan de achterzijde heeft elke stoel een hanger met klemmen voor het opbergen van jas, paraplu en andere kleine zaken. Zo blijven de persoonlijke bezittingen dicht in de buurt van de gebruiker van de stoel.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Nominatie ARC14 Stoelontwerp: Urban Explorers
  • Projectarchitect(en) NMJR Schoenmakers
  • Toeleveranciers true
  • Aanvang bouw 11-11-2014
  • Oplevering 01-10-2014
  • Ontwerpbureau Niek Schoenmakers /Spacecurator
Reageer op dit artikel