Project

Interieur BRUG restaurant voor de UvA door PUUR interieurarchitecten

Geen categorie

De UvA is druk bezig om de opzet van de Roeterseilandcampus te verbeteren. De grootste ingreep betreft de herontwikkeling van enkele bestaande bouwwerken door het Londense architectenbureau AHMM. Uniek voor Amsterdam is de bebouwing die over een bestaande gracht loopt. PUUR interieurarchitecten richtte het restaurant in dat zich in dit overspannende volume bevindt. Het project is opgevat als een stadsplan.

Interieur BRUG restaurant voor de UvA door PUUR interieurarchitecten

In het brugrestaurant is alles in het werk gesteld om het unieke uitzicht te maximaliseren. Amsterdam lijkt als het ware door de ruimte heen te vloeien. In het interieur zelf is dit versterkt door het restaurant op te vatten als een stadsplan, met een park, een plein en een forum.

In het interieur zijn de twee interieurhelften aan weerszijden van de middenzone thematisch ingedeeld. De ene helft is flexibel en bedrijvig, het andere deel is rigide en rustig.

  

In het restaurant worden regelmatig evenementen georganiseerd. De losse elementen faciliteren dit. Ze kunnen aan de kant geschoven worden, maar kunnen ook in elke configuratie voor een evenement worden ingezet. De zitblokken kunnen worden gecombineerd tot een tribune.

De houten banken en blokjes zijn ontworpen door PUUR. En hoewel de inrichting vroeg om verschillende soorten meubilair van verschillende fabrikanten, zorgt de toepassing van een en dezelfde stoffering voor de nodige uniformiteit.

In het parkdeel zijn tapijten digitaal geprint. Doordat ze zijn voorzien van een grasprint, nodigen ze uit om deze ruimte te benutten alsof het een echt park betreft: regelmatig zitten en liggen studenten er te overleggen en samen te werken.

De betonnen liggers werden door de Londense architecten aangewezen als karakteristieke elementen van het interieur. Er is dan ook alles aan gedaan om de liggers vrij te houden van installaties en apparatuur. Alles is weggewerkt achter een verlaagd plafond.

Omdat de universiteitsbibliotheek mede opdrachtgever was van het brugrestaurant, is er een robuuste leestafel ontworpen, met een langwerpig element waar planten in staan en waar ruimte is voor boeken. Deze kunnen worden ter plaatse worden gelezen, maar ook worden meegenomen en omgeruild.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Nieuwe Achtergracht 166
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Interieur BRUG restaurant voor de UvA door PUUR interieurarchitecten
  • Interieurarchitect PUUR interieurarchitecten
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 12-06-2015
  • Oplevering 01-12-2014
  • Opdrachtgever UvA, Amsterdam
Reageer op dit artikel