Project

Bedrijfsgebouw Pas Reform in Doetinchem door cepezed

Geen categorie

Pas Reform Hatchery Technologies is een internationale onderneming op het gebied van broedtechniek voor de pluimveesector. Het bedrijf had een bedrijfsgebouw nodig dat voornamelijk fungeert als overslaghal voor broedmachineonderdelen. Cepezed ontwierp een pand een uiterst eenvoudige opzet, dat zich kenmerkt door de strakke detaillering.

Bedrijfsgebouw Pas Reform in Doetinchem door cepezed

In basis bestaat het gebouw uit één groot, sober volume van 50 bij 88 meter, met daarin in de zuidoosthoek nog een tweelaags volume van zo’n zes meter in het vierkant. Op de begane grond is in dit binnenvolume een kantoorruimte ingericht en op de verdieping een bedrijfskantine. Ook zijn de toiletten, kleedruimten en douche hier gesitueerd.

Weinig kolommen

Het gebouw heeft een ranke staalconstructie waarvan het indelingsgrid is gebaseerd op de afmetingen van reguliere palletstellingen. Vakwerkliggers maken dakoverspanningen van 25 meter mogelijk. In de middenzone zijn vijf kolommen van 200 bij 200 mm opgenomen. De eerste 25 meter vanaf de ingang van het gebouw zijn kolomloos.

Detaillering gevels

De gevels van het pand bestaan grotendeels uit geïsoleerde binnendozen met een buitenafwerking van zwart gecoate damwandprofielplaten. Op de hoeken zijn deze in verstek gezaagd en zijn de naden dichtgekit, wat een verzorgd beeld geeft. In de zichtgevel langs de snelweg zijn aan de onderzijde drie stroken semi-structureel glas aangebracht. De tegenovergelegen entreegevel heeft drie stroken glas langs de bovenzijde. Horizontaal zijn de stroken ingeklemd, verticaal zijn ze gekit.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres innovatieweg
  • Plaats Doetinchem
  • Projecttitel Bedrijfsgebouw Pas Reform in Doetinchem door cepezed
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 4.592 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2011
  • Definitief ontwerp 01-06-2011
  • Aanvang bouw 30-06-2011
  • Oplevering 01-06-2011
  • Opdrachtgever Pas Reform Hatchery Technologies, Zeddam
  • Ontwerpbureau cepezed
Reageer op dit artikel