Project

BeCycle Fitness Studio Berlijn – Lien Tran Interior Design & Götz + Bilchev Architekten

Interieur

In Fitness Studio BeCycle in Berlijn staan een sterke identiteit en persoonlijke service centraal. Het holistische concept is gericht op mensen met een gezonde en stedelijke levensstijl. Lian Tran Interior Design tekende samen met Götz + Bilchev Architekten een uitgesproken interieur, waarin veel functies worden gecombineerd.

BeCycle Fitness Studio Berlijn – Lien Tran Interior Design & Götz + Bilchev Architekten
foto: Sven Philipp

Om aan te sluiten bij de doelgroep biedt de Fitness Studio veel meer dan sportlokalen en kleedkamers. Je treedt binnen in een informele ruimte die het midden houdt tussen een receptie, winkel, lobby en café. De zones met juicebar, loungehoek, co-workplekken, balie en retailwand lopen vloeiend in elkaar over. In materialiteit wordt echter duidelijk onderscheid gemaakt. Zo is de balie van donker natuursteen en heeft de bar een ruitpatroon uit hout en licht natuursteen.

 

foto: Waldemar Salesski foto: Waldemar Salesski

Messing wand

Het meest opvallende element is de geknikte wand die met geborsteld messing platen is bekleed. Hierin zijn niches voor sportartikelen en lockers geïntegreerd. Een grote opening leidt naar de achtergelegen toiletten. De geknikte vorm van de wand definieert de entreeruimte maar leidt tevens richting de sportlokalen achterin het pand.

becycle plattegrond

Sportlokalen

Tussen de twee sportlokalen wordt duidelijk onderscheid gemaakt. De spinruimte is vormgegeven als donkere nachtclub waarin de instructeur als een DJ voor het publiek staat. In het plafond is zelfs een systeem voor een lichtshow opgenomen. De yogaruimte aan de achtergevel baadt juist in het licht en krijgt door de houten vloer warmte en rustige uitstraling.

foto: Waldemar Salesski foto: Waldemar Salesski

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Berlijn
  • Projecttitel BeCycle Fitness Studio
  • Opdrachtgever BeCycle
  • Ontwerpbureau Lien Tran Interior Design & Götz + Bilchev Architekten
Reageer op dit artikel