Project

ARC19: Structures – Dimitri Kruithof

Interieur

In 2018 / 2019 vervolgt Dimitri Kruithof zijn onderzoek naar brute, essentiële vormen in staal. Hij bestudeert constructieve principes en gaat op zoek naar hun sculpturale kwaliteiten.
Dimitri Kruithof ontwikkelde de terrastafelserie Zahara en salontafel Twisted 2.0. Voor beide ontwerpen tekende Kruithof de stalen onderdelen. Deze liet hij lasersnijden en laste hij vervolgens in zijn eigen werkplaats in elkaar.
Al deze ontwerpen kunnen gemakkelijk wereldwijd geproduceerd worden. De onderdelen worden
in de fabriek gesneden en kunnen op locatie in elkaar gelast en/of geassembleerd worden.

Terrastafel ZAHARA I

Grote terrastafel die gemaakt is voor de terrassen van een villa in Zahara de los Atunes. Deze tafel vormt een serie met de ronde Zahara II. Door de curves blijft de tafel een zekere intimiteit uitstralen. De tafel kent een uniek stabiliteitsprincipe waardoor deze ook op een ongelijke ondergrond niet wankelt.

blad 280 cm x 90 cm

hoogte 74 cm

dikte blad 4 mm

Zahara I

Terrastafel ZAHARA II

Evenals Zahara I is deze tafel in één materiaal uitgevoerd: volledig staal. De tafel doet denken aan constructies uit de natuur, zoals skeletten en bomen. Rond blad met onderstel in de vorm van een driepoot.

diameter blad 130 cm

hoogte 74 cm

dikte blad 4 mm

Alle onderdelen zijn lasergesneden en werden vervolgens in eigen werkplaats door Dimitri Kruithof in elkaar gelast en afgewerkt. De tafel is verkrijgbaar in blank staal maar kan ook worden verzinkt en gepoedercoat. Zahara II is gepoedercoat in rietgroen.

Zahara II

Salontafel TWISTED 2.0

Een rechthoekige stalen salontafel, die werd gepoedercoat in diep donkerblauw. De tafel is rotatiesymmetrisch, het opvallende onderstel is zo gemaakt dat je van alle kanten een ander, verassend beeld krijgt.

blad 120 cm x 70 cm

hoogte 38 cm

dikte blad 4 cm

Twisted

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Oplevering Zahara I en II: februari 2019 // salontafel twisted 2.0: mei 2019
  • Ontwerpbureau ontwerpbureau: Dimitri Kruithof
Reageer op dit artikel