Project

ARC18: Equity Estate – Hollandse Nieuwe

Interieur

Het vermogensbeheer en servicemanagementbedrijf Equity Estate maakte de ambitieuze stap om te verhuizen naar een kantoor wat de kernwaarden van het bedrijf zou reflecteren. Hollandse Nieuwe heeft voor dit vastgoed gerichte ‘boutique’ managementbedrijf een uniek kantoor ontworpen met een helder, uitgesproken en tijdloos interieur die een ruimtelijke beleving kent.

toelichting door Hollandse Nieuwe

Het concept voor dit ontwerp is voortgekomen uit Equity Estate’s core business; vastgoed. Het internationale vastgoedbedrijf werd uitgedaagd met essentiële vraagstukken zoals ‘Wat zijn de culturele waarden van Equity Estate’s identiteit?’ De basis van het ontwerpproces is door deze antwoorden gevormd met de vertaalslag naar ruimtelijke ideeën en ervaringen.

Vastgoed werd de leidraad in dit ontwerp: de beleving van ruimte, een symbiose van architectuur en interieur. Beide lopen in dit ontwerp moeiteloos in elkaar over, waardoor het concept is gevormd. Met deze benadering gebruikte Hollandse Nieuwe architectonische- en interieur karakteristieken van het gebouw om een complete beleving te creëren.

Diverse functionele ruimtes op werkvloer zijn essentieel voor Equity Estate. Open werkplekken, afgesloten eenpersoonskamers, grote en kleine vergaderkamers, een pantry en informele ontmoetingsplekken.

Het open karakter van het pand wordt gecreëerd door de ruimtelijke potentie en transparante glazen gevel waar veel daglicht tot diep in de ruimte toetreedt. Dit wordt gecomplementeerd door het kleurenpalet wat een strikte vertaalslag van ruimte reflecteert, bestaande uit zwart- en grijstinten. De uiteenlopende materialen als glas en de kurken gietvloer dragen bij aan een strakke uitstraling terwijl er ook akoestisch aangename intieme ruimtes zijn om terug te trekken.

Twee typen gelamineerd glas resulteerde in subtiele differentiaties van reflectie en transparantie. Deze kwaliteiten zijn gebruikt als een handvat voor zichtbaarheid; het interieur in een privékantoor is nauwelijks zichtbaar voor de omliggende ontmoetingszones, terwijl erbinnen wel de mogelijkheid is om naar buiten te kijken.

De ultra matte zwarte afwerkingen verzorgen een zachte reflectie van het diffuse licht. Deze LED strips markeren een heldere horizontale en verticale compositie, welke een essentieel onderdeel zijn van de gesloten ruimtes. Ze benadrukken hoogte- en visuele lijnen, waardoor ze een unieke reflectie verzorgen door het gehele interieur. De combinatie van zwart transparant- en niet transparant glas, vormen een neutraal basispalet voor de uitgesproken messing details.

Het resultaat is tijdloos en simplistisch, een ruimte die niet herkenbaar is als een typisch kantoor. Transparanties en dichte oppervlakten markeren een minimalistische scheiding tussen publieke en private functies. Deze open en gesloten gebieden zijn als rigide en symmetrisch patroon uitgezet en bieden een vanzelfsprekende navigatie door de ruimte.

De unieke kwaliteit van dit project is dat het de traditionele typologie en trope vermijdt. De creatie van een hoog functionerende werkplek, die door een zorgzame keuze van spannende ideeën een ruimte iets origineels en specifieks wordt, wat zich volledig differentieert. In zijn abstracte karakter zou dit kantoor geïnterpreteerd kunnen worden als een museum, hotel of publiek gebouw. Hollandse Nieuwe heeft aandacht besteed aan detaillering en simpliciteit, waardoor een tijdloze ontwerptaal is ontstaan waarvan dit prachtige project een voorbeeld is.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Transformatorweg 76
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Equity Estate
  • Medewerkers Hans Reineke, Christiaan Fokkema, Jordi Bos, Marjoleine Wassenaar
  • Adviseur installaties Savills, Amsterdam
  • Adviseur akoestiek Savills, Amsterdam
  • Adviseur bouwfysica Savills, Amsterdam
  • Adviseur brandveiligheid Savills, Amsterdam
  • Aannemer Boksman BV, Naaldwijk
  • Interieurarchitect Hollandse Nieuwe, Amsterdam
  • Bouwmanagement Savills, Amsterdam
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 380
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 370
  • Programma Kantoor
  • Voorlopig ontwerp Januari, 2018
  • Definitief ontwerp Februari, 2018
  • Aanvang bouw Maart, 2018
  • Oplevering Mei, 2018
  • Opdrachtgever Savills
  • Ontwerpbureau Hollandse Nieuwe

Locatie

Reageer op dit artikel