artikel

Unidek SolarPower: meer dan een indaksysteem

productnieuws

Unidek SolarPower is een PV-dakoplossing van Kingspan Unidek die niet alleen zorgt voor een goed geïsoleerde woning, maar ook zelf energie opwekt. Doordat de elementen prefab zijn, is een goede isolatie, luchtdichtheid en snelle montage bovendien gegarandeerd.

Unidek SolarPower: meer dan een indaksysteem

Unidek SolarPower: meer dan een indaksysteem

Het Unidek SolarPower-systeem bestaat uit PV-panelen en Unidek Aero-panelen of Unidek RenoAero-panelen. Het systeem is merkonafhankelijk: 75% van alle PV-panelen kan toegepast worden op de dakelementen. De PV-panelen en de Aero-panelen worden op een speciale manier aan elkaar bevestigd, zodat er altijd voldoende ventilatie is. De panelen worden vervolgens kant en klaar op de bouw afgeleverd.

Luchtdicht
Op de bouwplaats krijgt elk paneel een luchtdicht afdekprofiel en luchtdichte afdichtingsband. Onder de panelen wordt een Aerosafe-foam aangebracht, eveneens voor de luchtdichting. De panelen hebben geïntegreerde verstijvers, waardoor ze grote overspanningen kunnen overbruggen. Hiermee worden bovendien koudebruggen voorkomen.

Waterdicht
De panelen worden gemonteerd met de bijgeleverde zelfborende Unidek-schroeven. Als de panelen zijn gemonteerd, zijn ze behalve luchtdicht ook waterdicht. Een waterkerende laag zoals pannen of folies is niet nodig.

Afwerking
Na de montage komt langs de panelen een rand zetwerk, waar de dakpannen of andere dakbekleding zoals riet, dummy panelen of zetwerk, keurig in vallen. Tussen ieder paneel komt een omegaprofiel en een donkere afdeklijst. Het eindresultaat is een strak dakvlak waarin de SolarPower-elementen en de dakpannen perfect op elkaar aansluiten.

Reageer op dit artikel