artikel

ROCKWOOL en ROCKPANEL lanceren oplossing voor geventileerde gevelbekleding

productnieuws

ROCKWOOL en ROCKPANEL brengen, in samenwerking met ETANCO, RockVent W-ES op de markt in de Benelux. Met dit totaalpakket op basis van steenwol bieden ze oplossingen aan voor geventileerde gevelsystemen die zowel energie-efficiënt als esthetisch zijn.

ROCKWOOL en ROCKPANEL lanceren oplossing voor geventileerde gevelbekleding

RockVent W-ES combineert de gevelbekleding van ROCKPANEL en de isolatie van ROCKWOOL met de innovatieve Marcovis Eisys schroef van ETANCO. Dat innovatieve renovatiepakket staat voor een grote ontwerpvrijheid, een hoge brandveiligheid, een uitstekende thermische isolatie en duurzaam geventileerde gevels. Bovendien bieden de drie vermaarde bedrijven hun klanten een ruim aanbod van duurzame diensten en adviezen.

Hedendaagse renovatieoplossing

RockVent W-ES bestaat uit Rockfit 433 PLUS, de ROCKPANEL 8 mm gevelpanelen en de Marcovis Eisys schroef van ETANCO. De combinatie van de gevelbekleding en isolatie in steenwol met de schroef van ETANCO staat borg voor goede energieprestaties en levert zowel bij nieuwbouw als renovaties een aantrekkelijk resultaat op.

Een ononderbroken isolatielaag met minder koudebruggen en de tijdbesparende installatie zijn enkele belangrijke voordelen van het systeem. De Marcovis Eisys schroef van ETANCO, de enige schroef met een verstelbare huls, maakt stabiele en gelijkmatige constructies mogelijk, waarbij horizontale subframes tot het verleden behoren. Een ander belangrijk element is dat de soepele maar toch stevige ROCKPANEL panelen oneindig veel ontwerpmogelijkheden bieden.

Brandveilige, duurzame en geventileerde gevels

RockVent W-ES maakt alleen gebruik van brandveilige producten op basis van steenwol om tot geventileerde en brandveilige constructies te komen. Bij brand blijft de structuur in steenwol volledig intact zodat branduitbreiding tot een minimum beperkt wordt. Omdat RockVent W-ES uit steenwol, hout en staal bestaat, is dit een duurzaam product dat volledig gerecycleerd kan worden en weinig onderhoud vergt.

Reageer op dit artikel