artikel

Gira biedt huistechniek voor meer woonplezier

productnieuws

Met een vingerafdruk wordt de deur geopend, de verlichting past zich aan het daglicht aan en brandt alleen daar waar men op dat moment is, de verwarming gaat naar een lagere stand zodra er een raam wordt geopend, een defecte verwarmingsketel meldt zich vanzelf.

Gira biedt huistechniek voor meer woonplezier

En als men zich onderweg naar het vakantieadres afvraagt of het koffiezetapparaat nog aan staat, kan deze eenvoudig met de iPhone worden uitgeschakeld.

Toekomstmuziek?

Er zijn al veel intelligente woningen en Gira biedt daar intelligente oplossingen voor: gebouwtechniek die het leven makkelijker maakt, voor veiligheid zorgt en bovendien energie bespaart. Daarvoor hoeven de afzonderlijke componenten in de woning alleen maar met elkaar te kunnen communiceren.

Voorwaarde is wel dat de opdrachtgever al bij het ontwerp kiest voor een KNX/EIB systeem: een op de toekomst voorbereid elektronisch zenuwstelsel volgens een wereldwijd aanvaarde norm.

 

Individueel afstemmen

Via het KNX/EIB systeem worden de slimme functies individueel op elkaar afgestemd die op elk moment moeiteloos kunnen worden gewijzigd. De bediening is intuïtief en simpel, met een druk op de knop van een Gira tastsensor, via touchpanels op de wand of mobiel onderweg via iPhone, iPod touch of iPad.

Ook als er niemand thuis is kunnen vele functies automatisch worden opgevraagd.

Live beleven

Wie zich in meer detail wil laten informeren over de mogelijkheden kan contact opnemen met één van de meer dan 150 Gira systeemintegrators. Zij zijn te vinden onder www.gira.de/systemintegratoren.

Of breng een bezoek aan een van de meer dan 30 Gira Revox Studio’s in Duitsland en Oostenrijk. Onder het motto ‘Bekijken, aanraken, uitproberen’ hebben opdrachtgevers bij nieuwbouw en renovatie de gelegenheid de producten en mogelijkheden van intelligente techniek ‘live’ te beleven.

Reageer op dit artikel