artikel

Advertorial – Inbraakwerende entreeproducten

productnieuws

De wereldwijde vraag naar inbraakwerende toegangstechnieken voor publieke en private gebouwen groeit. Afgezien van de persoonlijke schade als gevolg van braak loopt de financiële schade hiervan jaarlijks in de miljoenen. Met het oog hierop heeft Koninklijke Boon Edam een aantal gecertificeerde inbraakwerende producten in het assortiment. Wij waren zelfs de eerste fabrikant in Europa die een Tourniket draaideur en Circlelock beveiligingssluis tot klasse 3 inbraakwerend ontwikkeld én gecertificeerd hebben.

Advertorial – Inbraakwerende entreeproducten

Inbraakwerende Tourniket (draaideur)

De Tourniket is een energiebesparende draaideur met een uitgebreide diameterrange (1600-3800mm) en tal van configuraties qua uitvoering en design. Het belangrijkste onderdeel van de inbraakwerende versie van deze draaideur bestaat uit speciale roldeuren ten behoeve van de nachtafsluiting die zijn voorzien van meervoudig beschermde vergrendelpunten. Daarnaast zorgen een speciale ondergeleiding, versterkte profielen en een aangepaste kapafdekking voor een optimale deurconstructie om pogingen tot inbraak tegen te houden. De Tourniket wordt geleverd met inbraakvertragende, gelamineerde P5A glaspanelen overeenkomstig de EN356 normering.

 Boon Edam Circlelock 

Inbraakwerende Circlelock (beveiligingssluis)

De Circlelock is een ronde beveiligingssluis met de hoogste graad van beveiliging, die wordt gebruikt voor het geautoriseerd betreden van een beveiligde zone in een gebouw. Verschillende detectiesystemen zijn beschikbaar om te voorkomen dat ongewenste personen mee naar binnen lopen. De belangrijkste onderdelen van dit inbraakwerende deurtype bestaan uit een speciale penvergrendeling op het buitenste deurpaneel, een aangepaste kapconstructie en een speciale roestvast stalen ondergeleiding. De Circlelock wordt geleverd met inbraakvertragende, gelamineerde P5A glaspanelen overeenkomstig de EN356 normering.

Certificering volgens internationale normen

De inbraakwerende versies van de Tourniket en Circlelock zijn getest, beoordeeld en gecertificeerd door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) conform de Nederlandse norm NEN5096 en de Europese norm ENV1627.

Boon Edam Inbraakwerend 

Inbraakwerende schuifdeuren – klasse WK2

Onze inbraakwerende schuifdeuren zijn ideaal voor binnen- en buitentoepassingen, waar een verhoogd risico voor inbraak en/of vandalisme geldt. In veel gevallen wordt een inbraakwerende entree zelfs vereist door de verzekeringsmaatschappij of wordt er een korting op de premie verleend indien een inbraakwerende entree wordt toegepast.

De belangrijkste kenmerken van de inbraakwerende schuifdeuren zijn:
•    Motorslot voorzien van meerpuntsvergrendeling: dit zorgt ervoor dat, per cyclus, de deur automatisch op slot kan worden gezet;
•    De puien zijn voorzien van RVS labyrinten en uitgevoerd met gelaagd veiligheidsglas;
•    Anti uittilsysteem met een speciale ondergeleiding.

De klasse 2 inbraakwerende schuifdeuren van Boon Edam zijn getest, beoordeeld en gecertificeerd door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) conform de Nederlandse norm NEN5096 en de Europese norm ENV1627.

Toepassingsgebied en voordelen

De inbraakwerende deuren van Boon Edam zijn ideaal voor situaties, waarbij de entree en de gevel integraal onderdeel uitmaken van het bedrijfsbeveiligingssysteem en waar een hoge mate van inbraakwerendheid is vereist. In veel gevallen wordt een inbraakwerende entree zelfs vereist door de verzekeringsmaatschappij of wordt er een korting op de premie verleend indien een inbraakwerende deur wordt toegepast. In het geval van de Tourniket profiteert men daarnaast nog van de algemene voordelen van een draaideur, zoals energiebesparing en tochtreductie.

 

Reageer op dit artikel