artikel

Stoel Wogg 50 van Wogg door Jörg Boner

productnieuws

Omdat de Zwitserse meubelfabrikant Wogg middenin een berkenbos staat, wilde het bedrijf een stoel van berkenfineer uitbrengen, zodat het materiaal ter plekke gevonden en verwerkt kan worden. Het resultaat is de stoelenserie Wogg 50, die vandaag is bekroond met een Interior Innovation Award op de meubelbeurs IMM in Keulen.

Stoel Wogg 50 van Wogg door Jörg Boner

 

 

De Zwitserse designer Jörg Boner maakte een eenvoudig ontwerp, waarvoor het fineer ouderwets in vorm wordt geperst door machines en waar amper handwerk aan te pas komt.
De stoel bestaat uit twee delen, de zitting en de rugleuning, die in elkaar gevouwen lijken. De zitting is op vier plekken naar beneden gebogen en verbindt de poten met de rug. Wogg levert de stoel in allerlei kleuren en afwerkingen en in transparant gelakt hout.

  

 

Reageer op dit artikel