artikel

Advertorial – DORMA ED 100 / 250: de nieuwe modulaire aandrijvingen

productnieuws

DORMA biedt ook in moderne projecten uitkomst met de nieuwe generatie elektromechanische draaideuraandrijvingen ED 100 en ED 250. Het concept bestaat uit twee aandrijvingen die alleen qua vermogen verschillen. Alle overige componenten, zoals de besturing, de bekleding en de voedingseenheid, zijn identiek.

Advertorial – DORMA ED 100 / 250: de nieuwe modulaire aandrijvingen

 Door het toevoegen van steekmodules zijn bijkomende functies activeerbaar en is uitbreiding van het basisapparaat naar een highend-apparaat mogelijk. Zo ontstaan op maat gesneden configuraties die naadloos op de specifieke deursituatie zijn afgestemd. De modules kunnen deels ook naderhand ingebouwd worden om zo een bestaand systeem aan veranderde eisen aan te passen.

adv. dorma

De juiste aandrijving wordt aan de hand van de deurbreedte en het deurgewicht gekozen. De ED 100 is inzetbaar op deuren tot een gewicht van 100 kg en een breedte tot 1100 mm. De ED 250 is inzetbaar op deuren tot een gewicht van 250 kg en een breedte tot 1600 mm. Beide aandrijvingen kunnen zowel duwend met een standaardarm als trekkend met glijarm worden gemonteerd. Voor tweevleugelige aandrijvingen is behalve de verlengde bekleding een geïntegreerde sluitvolgorderegeling beschikbaar, die eenvoudig kan worden ingebouwd. Een groot aantal standaard aanwezige functies zorgt ervoor dat het merendeel van de toepassingen zich op eenvoudige wijze laten realiseren. Met behulp van de optionele DORMA Upgrade Card kan de functionaliteit aan tal van deursituaties aangepast worden.

 advertorial dorma 

Bestand tegen sterke wind

Daarnaast zijn de nieuwe elektromechanische draaideuraandrijvingen ED 100 en ED 250 uitgerust met de DORMA windbelastingregeling. Deze wordt m.b.v. de upgrade card “full-energy” geactiveerd. Windkanaaltests door een onafhankelijk keuringsinstituut hebben uitgewezen dat de ED 100 in staat is, een deur meerdere keren tegen een frontaal tegenwerkende windstroom van 17 m/s te openen en te sluiten, waarbij de maximale snelheid van het windkanaal bereikt werd. Een videofilm van de test en meer informatie is beschikbaar op www.dorma.nl.

advertorial dorma 

 

Reageer op dit artikel