artikel

Stubborn Chair van Gispen door Jurgen Bey

productnieuws

Een spontaan idee van Jurgen Bey leidde tot deze speelse en asymmetrisch ogende stoel, die door NgispeN in de nieuwe collectie is opgenomen. Net als veel andere ontwerpen van Bey is de Stubborn Chair ontstaan uit het stapelen van vormen, in dit geval van verschillende soorten stoelen.

Stubborn Chair van Gispen door Jurgen Bey

 

 

Het ontwerp is uitgevoerd in polyester en heeft een brede zitting en smalle rugleuning, waardoor er op verschillende manieren op kan worden gezeten. Naast een gladde, afgewerkte versie zijn er binnenkort ook een ruwe, ongepolijste en een geheel gestoffeerde versie van de Stubborn Chair leverbaar bij NgispeN.

“Je zit nooit op een stoel zoals je er op hoort te zitten”, zegt Jurgen Bey. “Je draait links, je hangt, of gaat er andersom op zitten, en uiteindelijk heb je een stoel die niet klopt. Een hele koppige stoel.” De vorm van de Stubborn Chair verkreeg hij door twee stapelbare stoelen scheef op elkaar te zetten. Het eindresultaat lijkt op twee stoelen die aan elkaar zijn gesmolten.

Reageer op dit artikel