artikel

Mobiele afzuigkap van Bulthaup

productnieuws

Keukenproducent Bulthaup wil inspelen op de veranderende opvattingen over de keuken, die door steeds meer mensen wordt beschouwd als onderdeel van de woon- en leefruimte. Daarom lieten zij een mobiele afzuigkap ontwerpen.

Mobiele afzuigkap van Bulthaup

Bulthaup gaf de ontwerpers de opdracht was het ontwikkelen van een product dat ongewenste geuren filtert en tegelijkertijd zorgt voor een optimale verlichting van het werkvlak. Zo kwamen ze op het idee van een horizontaal zwevende lichtbalk, voorzien van een aërodynamische vorm en een energiezuinig recirculatiesysteem.

Klein en aërodynamisch

Van de zijkant is te zien hoe de lucht door de afzuigkap naar binnen wordt gezogen, circuleert, wordt gecomprimeerd en vervolgens wordt afgevoerd. De nieuwe afzuigkap is betrekkelijk klein, aërodynamisch van vorm en handig in gebruik.
Als de recirculatiefunctie in werking wordt gesteld, wijken beide lamellen aan weerszijden van de lichtbalk opzij, zodat het afzuiggedeelte vrij komt te liggen. De afzuigkap hangt aan twee stalen kabels en is gemakkelijk op de gewenste plek te hangen: boven het kookgedeelte, boven tafel of boven het keukeneiland. Dit maakt het mogelijk om aan tafel te koken, zoals fonduen of steengrillen, zonder dat de woning blauw staat van de rook.
De lichtfunctie is uitgevoerd als traploos schakelbare T5-TL-buis, die ook los van de afzuigfunctie is te gebruiken.

Reageer op dit artikel