artikel

Serie Supernova van Dornbracht

productnieuws

Met de collectie Supernova biedt het Duitse sanitairmerk Dornbracht de mogelijkheid badkamers volgens de laatste lifestyletrends in te richten.

Serie Supernova van Dornbracht

De serie Supernova is een ontwerp van Sieger Design voor Dornbracht en bestaat uit drie verschillende uitvoeringen: Baroque, Champagne en Fiction. Dit zijn allemaal verschillende variaties op hetzelfde rechthoekige, geometrische thema.

Supernova is een kraan met een hoog sculpturaal gehalte. Met zijn talrijke facetten en polygonale vlakken reflecteert Supernova zijn omgeving.

De sculpturale kwaliteit van de armatuur is door Sieger Design als uitgangspunt genomen voor een nieuwe badkamerinrichting. Ontwerper Mike Meiré: “Hieruit volgt een eiland in het vertrek, dat alle functies en zones van het bad in het midden vestigt. Een architectuur die hierdoor zelf een solitair wordt. Als je de geëxponeerde vormgeving dan aan een nauwkeuriger onderzoek onderwerpt, ontdek je dat de hoogglanzende oppervlakken van de kranen de afzonderlijke waterzones van het eiland, die het effect hebben van een lagune, telkens weer weerspiegelen. Het lijkt alsof de armatuur het idee van de architectuur net zo weerkaatst als andersom het geval is.”

 

Reageer op dit artikel