artikel

Stoel Munich van ClassiCon door Sauerbruch Hutton

productnieuws

Het Duitse architectenbureau Sauerbruch Hutton vindt dat moderne kunst uit de 20e en 21e eeuw een passend raamwerk verdient, met een gebouw en inrichting die net zo modern zijn. Het bureau uit Berlijn ontwierp daarom voor het Museum Brandhorst in München een serie zitmeubilair genaamd Munich, dat wordt geproduceerd door ClassiCon.

Stoel Munich van ClassiCon door Sauerbruch Hutton

Het museum opende in 2009 en Sauerbruch Hutton ontwierp drie verschillende zitmeubelseries voor het café-restaurant, de foyer en de conferentiezalen.

In nauwe samenwerking met de architecten ontwikkelde het Duitse meubelmerk ClassiCon de ontwerpen door tot serieproductie mogelijk is. Bij deze meubelen is aandacht besteed aan de duurzaamheid ervan; gezien het gebruik door grote aantallen mensen.

Het frame van de Munich is van eiken- of walnoothout, gevlekt of transparant gebeitst. De stoffen of leren bekleding is aangebracht over een met polyurethaan ingeschuimde glasvezelkuip.

Reageer op dit artikel