nieuws

Creatieve industrie Amsterdam naar Beijing

Interieur

Nederland is dit najaar goed vertegenwoordigd tijdens de Beijing Design Week. Onder aanvoering van Marcel Wanders staat vooral Amsterdam (omdat volgens een zegsvrouw van de gemeente de meeste ontwerpers uit de hoofdstad komen) in de spotlights. De burgemeester zal dan ook speciaal voor de opening van de beurs naar de Chinese hoofdstad afreizen. Een Holland Paviljoen moet voor contacten zorgen tussen de beide landen.

Creatieve industrie Amsterdam naar Beijing

 

Het is niet de eerste keer dat de steden op cultuurgebied samenkomen: zo was er in samenwerking met het Rijksmuseum in 2011 een tentoonstelling over Vincent van Gogh in Peking.

Het evenement vindt voor de derde keer plaats en duurt van 26 september tot 3 oktober. Op verschillende plekken in de Chinese stad zijn tentoonstellingen en debatten en worden nieuwe ontwerpen gepresenteerd.

Reageer op dit artikel