artikel

Hans Maréchal over de rol van interieurarchitectuur

Interieur

Hans Maréchal over de rol van interieurarchitectuur
Librije Middelburg – M+R Interior Architecture – beeld M+R

Hans Maréchal is de oprichter van het bureau voor interieurarchitectuur M+R. Hij is één van de sprekers tijdens het door de architect georganiseerde evenement op vrijdag 7 juni tijdens Design District. Maréchal zal ingaan op de rol die de interieurarchitect heeft bij het ontwerp van de werkomgeving.

M+R interior architecture is een architectenbureau dat de gebruiker actief betrekt bij het ontwerpproces. “Om tot een goed ontwerp te komen dient de architect een duidelijk beeld hebben van de werkzaamheden en behoeften van een opdrachtgever”, stelt Maréchal. En heeft als taak daar vervolgens de juiste invulling en ontwerpoplossingen voor te bieden. De architect kan het daardoor mogelijk maken voor de gebruiker de werkruimte te benutten zoals gewenst.

Hans Maréchal van M+R interior architects

De werkruimte afstemmen op de werkzaamheden is echter nog niet voldoende. Een gezonde werkomgeving faciliteert de werknemer in de meest ruime zin. Ze is comfortabel en veilig, betekenisvol en begrijpelijk. Daarnaast zijn aspecten als klimaat, akoestiek, licht, materialisatie en groenvoorzieningen belangrijk.

Maréchal vindt dat interieurarchitecten zich in dit proces dienen te onderscheiden als onafhankelijke adviseurs. Daarom hebben ze behalve ontwerpexpertise ook kennis nodig op het gebied van werkplekinnovatie en duurzame gebouwen.

Op vrijdag 7 juni om 13.00 uur organiseert de redactie van de Architect een bijeenkomst op Design District over het ‘Nut en nadeel van open werkomgevingen’. Tijdens deze sessie ontvang je direct een gratis exemplaar van ons nieuwste nummer.  Wil je deze sessie bezoeken? Meld je dan nu aan voor Design District.

Reageer op dit artikel