artikel

New Old Chairs door Studio Simone Post

Interieur

New Old Chairs door Studio Simone Post
Beeld: Mathijs Labadie

Oude houten keukenstoelen zijn een bekend beeld in veel woningen. Tegenwoordig staat de stoel echter steeds vaker te wachten op een nieuwe eigenaar in de kringloopwinkel. Zonde, want de stoelen zitten nog net zo lekker als vroeger. Studio Simone Post komt met een oplossing om de ouderwetse houten stoel weer nieuw leven in te blazen.

door Marieke Giele

Er zijn legio keukenstoelen gemaakt en Marktplaats staat ondertussen vol met oude exemplaren die wachten op een nieuwe gebruiker. Waarom zouden we telkens weer nieuwe stoelen produceren, als de bestaande exemplaren ook een tweede leven kunnen krijgen?

Lees, luister en bekijk hier het Digimagazine Duurzaamheid >

Touwwikkelpatroon

Voor de serie New Old Chairs onderzocht Studio Simone Post manieren om de kenmerkende houten keukenstoel weer een fris uiterlijk te geven. Uitgangspunt was om een universele techniek te ontwikkelen, die op alle houten stoelen toepasbaar is. Tegelijkertijd moet deze behandeling ervoor zorgen dat gebruikers de stoel daadwerkelijk weer als nieuw beschouwen.

New Old Chairs Digimagazine oktober 2018

beeld Mathijs Labadie

De nieuwe behandeling gaat uit van een basiskleur in wit of zwart. Daaroverheen is een lijnenpatroon in patina geschilderd, dat de stoel een luxueuze uitstraling geeft. Dit touwwikkelpatroon vormt een belangrijke verbindende factor tussen de verschillende stoelen.

Lees, luister en bekijk hier het Digimagazine Duurzaamheid >

Modern met karakter

New Old Chairs resulteert in een unieke collectie stoelen. Elk ontwerp heeft een verassende en moderne uitstraling die gebruikers uitnodigt om weer plaats te nemen op het oude meubelstuk. Tegelijkertijd blijft het verleden, en daarmee het karakter van de stoel, behouden.

New Old Chairs Digimag oktober 2018

beeld Mathijs Labadie

Dankzij de nieuwe behandeling krijgen de stoelen een gemeenschappelijke deler. Zelfs een collectie die bestaat uit diverse vormen en kleuren, lijkt door deze make-over ineens bij elkaar te horen. Het resultaat is een sterke en geconsolideerde formatie moderne stoelen voor elke woning.

Digimagazine Duurzaamheid

Dit artikel is afkomstig uit het Digimagazine Duurzaamheid. Lees nu online >
Nog geen abonnee? Vraag een proefmaand aan en lees de Architect direct.

Reageer op dit artikel