nieuws

Talent nodig voor vernieuwing bouw

Geen categorie

De opgave in de bouw verandert. De faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) wil daar stevig op inspelen, meldt dagblad Cobouw vandaag. Daarom draagt de universiteit graag uit dat aankomende studenten een andere richting dienen te kiezen dan vroeger: minder architectuur en meer engineering en planning.

Talent nodig voor vernieuwing bouw

Gegadigden voor een studie zouden zich nog altijd kunnen verheugen op goede kansen op de arbeidsmarkt. De sector zal namelijk veel knappe koppen nodig hebben, weten ze op de TU/e. Wel moeten die om aan de bak te komen vaker een andere richting kiezen dan voorheen. Voorlopig in elk geval wat minder architectuur (nu circa een derde van de studenten) en, vooral, meer engineering en planning. In haar strategie voor de periode tot 2020 rekent de universiteit er al op dat de aankomend studenten deze boodschap verstaan.

Meer dan ooit is het de bestaande gebouwde omgeving waarbinnen de toekomstige vraag zich afspeelt, een uitdaging van belang, zo overwegen de makers van de nieuwe strategie van de TU/e.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel