nieuws

Renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Geen categorie

Aanvankelijk zouden de bestaande gebouwen van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond de komende jaren vervangen en gesloopt worden. Wiegerinck architectuur stedebouw heeft er echter voor gekozen een Hotfloor toe te voegen aan het bouwdeel met de technische meest complexe functies zoals operatiekamers en intensive care.

Renovatie Laurentius Ziekenhuis Roermond

 

 

De Hotfloor wordt direct naast het Laurentius Ziekenhuis gerealiseerd en neemt een deel van het bestaande gebouw in zich op. Tussen de Hotfloor en de bestaande bouwdelen wordt een met glas overkapte binnenstraat gerealiseerd die het nieuwe hart vormt van het ziekenhuis.

In een later stadium worden de overige bestaande gebouwen van het ziekenhuis stuk voor stuk gerenoveerd. De bouw van de Hotfloor van Wiegerinck dient in 2013 van start te gaan en in 2014 te worden opgeleverd. De totale nieuwbouwoppervlakte bedraagt ruim 10.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel