nieuws

KAW wint Award Duurzame Architectuur 2012

Geen categorie

KAW Architecten en Adviseurs is met de Veilige Veste de winnaar van de Award Duurzame Architectuur 2012. Het opvanghuis van Fier Fryslân voor vrouwen die op de vlucht zijn voor geweld opende eerder dit jaar haar deuren in Leeuwarden.

 

 

WoonFriesland, zorgorganisatie Fier Fryslân en KAW architecten maakten het toevluchtsoord voor vrouwen die op de vlucht zijn voor huiselijk geweld, loverboys, gedwongen prostitutie en gerelateerd geweld. De visie achter de Veilige Veste is dat de inwoners niet zoals gebruikelijk anoniem worden weggestopt, maar een plek hebben waar ze veilig en zichtbaar aan hun toekomst kunnen werken.

De Award voor duurzame verbetering bekroont bestaande gebouwen waar de renovatie tot een grote verbetering van de duurzaamheid heeft geleid. 

Reageer op dit artikel