nieuws

De Monarch I in Den Haag door KCAP Architects&Planners

Geen categorie

Nederland telt twee tot zes miljoen vierkante meter kantoorgebouw die niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Sommigen willen deze voorraad het liefst met de grond gelijkmaken, terwijl anderen juist toekomst zien in renovatie en herbestemming. De renovatie van De Monarch I in Den Haag toont aan dat er voor gebouwen op goede locaties genoeg mogelijkheden zijn.

De Monarch I in Den Haag door KCAP Architects&Planners

In de Architect van september beschrijft Philip Allin hoe een inventief team de donkere betonkolos aan de A4 in één jaar tijd transformeerde tot een open, eigentijds gebouw.

Het gebouw is gestript tot op het betonskelet en voorzien van een door kcap Architects&Planners ontwikkeld duurzaam en hedendaags gevel- en installatieconcept. In en aan de gevel zitten vindingrijke oplossingen die het gebouw ruim en comfortabel maken. Een belangrijke uitdaging was de onveranderbare verdiepingshoogte van slechts 3,20 meter. De gevel is gerealiseerd en uitgevoerd door De Groot & Visser. 

 

Reageer op dit artikel