nieuws

Strijd Culturele Hoofdstad Europa 2018

Geen categorie

In 2018 wordt een Nederlandse stad Culturele Hoofdstad van Europa. Een titel die de stad maatschappelijk, cultureel en ook economisch veel oplevert. De competitie gaat tussen Utrecht, Eindhoven, maastricht, Leeuwarden en Den Haag.

Uiterlijk 31 oktober moet het ‘bidbook’ worden ingeleverd. Den Haag roept in een gooi naar de overwinning zijn inwoners op actief mee te denken over hoe het Haagse de titel kan binnenslepen.

 

De inwoners kunnen hun inzending plaatsen op de website www.denhaag-2018.nl/bouwmee of door te stemmen op de ideeën van anderen. Alle evenementen zijn welkom, van nieuw tot een ondergrond museum, van monument tot discotheek en van een dansvoorstelling op het Strijkijzer tot een drive-in bioscoop op het Malieveld.

Om het de bewoners nog gemakkelijk te maken rijdt een speciaal busje door de stad waar de ideeën ingeleverd kunnen worden of wat de hofstad allemaal te bieden heeft. De route staat op www.denhaag-2018.nl/bustour

Reageer op dit artikel