nieuws

Uitslag Woensel West Wedstrijd

Geen categorie

Baeken MMXII van Bas Temeer en PLUG IN van Fusioon.sk architects zijn de winnaars van de prijsvraag Woensel West. In de prijsvraag zocht Woningcorporatie Trudo een oproep voor een opbouw van twee hoekpanden in de Edisonstraat.

Uitslag Woensel West Wedstrijd

 

 

 

Baeken MMXII

De inzending van Bas Temeer uit Eindhoven is geselecteerd voor de hoek Edisonstraat/Baekelandplein. Het is volgens de jury ‘een bouwwerk waar de buurt trots op kan zijn en dat meteen de omslag in denken, ambities en gebruik van de wijk markeert.’ Het project is een gekleurd en sculpturaal object dat bewoond kan worden, met alle karakteristieke elementen van een traditioneel huis in geabstraheerde vorm aanwezig: balkon, uitbouw, erker en schoorsteen. Hier overheen een stalen structuur, gehuld in een voile van gedecoreerd gaashekwerk.

 BaekenBaeken MMXII van Bas Termeer

PLUG IN

Voor de hoek Edisonstraat/1e Franklinstraat, aan het Edisonplein kwam PLUG IN als beste ontwerp uit de bus. De inzending van Fusioon.sk architects (Martin Ondrej en Michal Mihalak) uit Sabinov Slowakije bestaat uit drie onafhankelijk roterende verdiepingen boven de sokkel. In het midden een wenteltrap en leidingschacht. Een bouwkundige, sociologische en ruimtelijke plug in en daarmee deelnemend aan de opbouw van een gebruikersvriendelijke omgeving. “Wat lastig verwoord misschien, maar vooral spectaculair vormgegeven en als de verdiepingen daadwerkelijk onafhankelijk van elkaar draaien, is dat een attractie op zichzelf,” aldus het juryrapport.

Prijsvraag

Corporatie Trudo daagde architecten, kunstenaars en ontwerpers in De Woensel West Wedstrijd uit een ontwerp te maken voor een opbouw van maximaal drie verdiepingen voor twee hoekpanden in de Edisonstraat. De begane grond waarop de opbouwen komen is ontworpen door architectenbureau diederendirrix. Zij krijgen een bestemming die de wijk verlevendigen, zoals een museum, een hotellobby, een galerie of een atelier.

 

Reageer op dit artikel