nieuws

Foundation: nu ook in Utrecht

Geen categorie

Na omzwervingen in Milaan, Wenen en Berlijn is nu de thuisstad Utrecht van Rikkert Paauw en Jet van Zwieten aan de beurt voor een bouwcontainer waar een huis uit groeit. Het bouwwerk wordt gemaakt met oud bouwmateriaal dat wordt verzameld in containers in Wittevrouwen, Kanaleneiland en Leidsche Rijn.
Test weekend Straatlokaal 2012 from Hein Lagerweij on Vimeo.

Foundation: nu ook in Utrecht

Rikkert en Jet van Ontwerpcollectief Stortplaats van Dromen, struinen met een klein team met een bakfiets de buurt af, straatjuttend en rondvragend op zoek naar bouwmaterialen. Niet alleen spullen van de straat, ook restjes hout uit schuren, in onbruik geraakte meubels van zolder en afgedankte interieurs van lokale ondernemers worden meegegeven voor het project. Hiermee bouwen ze in iedere wijk een huis met de container als basis (foundation). Bewoners kunnen ook spullen komen brengen en eventueel meebouwen. Alle inspanningen worden op film vastgelegd en zijn via een Twitter-timeline te volgen.

Milaan 2011Milaan 2011

Na drie weken verhuizen de gebouwtjes naar de Neude, waar ze van 5 tot en met 10 mei een paviljoen met bar vormen met programmering bestaande uit muziek, ontbijdebatten en sprekers uit de wijken. Op de drie gebouwtjes wordt door middel van videomapping het verhaal achter de gevonden materialen geprojecteerd op de desbetreffende onderdelen. Muziek en soundscapes (door Sonostruct~ en Jacob van de Water) gemaakt met de audio-opnames zijn te horen in het paviljoen.

Met de Foundationprojecten willen Rikkert Paauw en Jet van Zwieten op een innovatieve manier gevonden materialen transformeren tot ruimtes voor onverwachte ontmoetingen tussen buurtbewoners waarin een gesprek ontstaat tussen mensen met verschillende achtergronden.

Straatjutten en bouw
2-8 april Leidsche Rijn Hof ter Weydeweg
9-15 april Wittevrouwen pleintje op kruising Bollenhofsestraat en Zandhofsestraat
16-22 april Kanaleneiland-Noord Pearsonlaan

Straatlokaalbuurten in de stad
5 t/m 10 mei Neude, Utrecht

Foundation 

Reageer op dit artikel