nieuws

Agendatip: What Design Can Do

Geen categorie

Op de internationale conferentie What Design Can Do, die dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt op 10 en 11 mei, staat ‘social design’ centraal. Het tweedaagse evenement wil universele problemen aankaarten en nodigt daartoe allerlei sprekers uit, die oplossingen bieden voor maatschappelijke problemen.

Agendatip: What Design Can Do

 

 

Net zoals vorig jaar is het de bedoeling maatschappelijke problemen op te lossen in break-outsessies, die aan het einde van de conferentie worden gebundeld in een Groot Ideeënboek.

Sprekers

Hoogleraar Kees Dorst komt project The Designing Out Crime (DOC) uitlichten, een project dat aantoont hoe goed design in de stad criminaliteit kan doen verminderen. Naast binnenlandse gasten als Hella Jongerius, Piet Oudolf en Harmen Liemburg , komen er ook internationale gastsprekers naar What Design Can Do. Zo gebruikt de Braziliaanse interieurontwerper Marcello Rosenbaum de esthetiek van de sloppenwijken om de identiteit van Brazilië te versterken. Suzanne Lee, een Britse modeontwerpster, presenteert haar BioCouture, een modecollectie die is vervaardigd uit organische stoffen die ‘opgekweekt’ zijn tot een doorkijkbloes of tas.

What Design Can Do vindt dit jaar plaats op 10 en 11 mei in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Tickets zijn hier te verkrijgen.

 

Reageer op dit artikel