nieuws

Vanavond op Nederland 2: De Slag om Nederland

Geen categorie

Vanavond in de Slag om Nederland: KPMG en de lege kantoorkolos. De programmamakers (Teun van de Keuken, Roland Duong en Andrea van Pol) onderzoeken of de burger nog iets te zeggen heeft over zijn land. Vanavond gaan zij in op de verhuizing van KPMG. Het bedrijf liet een leeg kantoorpand achter aan de A9 en verhuisde naar een nieuw pand dat op loopafstand ligt van het oude. De vraag is waarom?

Vanavond op Nederland 2: De Slag om Nederland

In het nieuwe programma van de VPRO gaan de makers dieper in op de openbare ruimte, wie ordent deze? Wie is er verantwoordelijk voor de ontelbare, lege kantoorkolossen en versloffende bedrijventerreinen en waarom zien alle winkelstraten er hetzelfde uit? Hebben de projectontwikkelaars vrij spel, zijn de planologen losgeslagen of hebben de burgers nog wat in te brengen?

In de Slag om Nederland willen de makers, op de onvolprezen manier van de Keuringsdienst van Waarde, Nederland terug geven aan de Nederlanders en rekenen ze af met geldverslindende woningcorporaties, gewiekste projectontwikkelaars en overijverige wethouders.

Vanaf 16 januari is De Slag om Nederland elke maandag om 20.25 uur te zien op Nederland 2.

Bekijk de aflevering op www.uitzendinggemist.nl

Reageer op dit artikel