nieuws

Spies: geen onderzoek naar constructiefouten

Geen categorie

Minister Spies van Binnenlandse Zaken start geen onderzoek naar constructiefouten in de bouw. Dat schrijft ze in antwoord op Kamervragen van Verhoeven (D66) en Monasch (PvdA). Spies ziet de noodzaak van een extra onderzoek naar fouten niet in en vindt monitoren van constructieve vergissingen bovendien een zaak van de bouwsector zelf.

Spies: geen onderzoek naar constructiefouten

 

De minister heeft niet het idee dat het aantal missers in de afgelopen jaren drastisch is toegenomen. De twee Kamerleden stelden vragen over bouwfouten naar aanleiding van cijfers van ABCmeldpunt. Het meldpunt becijferde in december van het vorige jaar dat aannemers, ontwerpers en constructeurs jaarlijks 20.000 keer de fout in gaan.

 Lees het antwoord van Spies op de Kamervragen van Verhoeven en Monasch.

Reageer op dit artikel