nieuws

Ontwerp stadskantoor Vaardingen onthuld

Geen categorie

In Vlaardingen presenteerde Dirk Jan Postel van architectenbureau Kraaijvanger-Urbis deze week het ontwerp van het nieuwe, te renoveren stadskantoor. Het bestaande stadskantoor wordt volledig gestript en opnieuw opgetrokken. Het resultaat is een duurzaam gebouw met een geheel eigen karakter.

Ontwerp stadskantoor Vaardingen onthuld

 

 

Het nieuwe stadskantoor bestaat uit zes lagen: een kelder, een begane grond en vier verdiepingen. In de kelder komt de fietsenstalling voor 350 fietsen met douches voor de medewerkers. De publiekshal ligt op de begane grond tussen de lange en korte poot van het L-vormige gebouw. De publiekshal komt op nu nog onbebouwd straatoppervlak. De twee verdiepingen hoge ruimte krijgt een glazen pui en dakbegroeiing. Behalve op alle op publiek gerichte dienstverlening is er ook ruimte voor exposities en tentoonstellingen.

De kantoorverdiepingen worden door trappen op een speelse manier met elkaar verbonden, waardoor de samenwerking tussen de medewerkers een extra stimulans krijgt. Door de introductie van het nieuwe werken, met onder meer flexibele werkplekken, biedt het stadskantoor genoeg ruimte voor alle kantoormedewerkers , zeker in combinatie met een eet-werkruimte. Van de vierde verdieping wordt een deel buitenwerkplek/terras, omringd door groen. Op het dak van de vierde verdieping komen zonnepanelen.

Dirk Jan Postel geeft de buitenkant een strakke, rode bakstenen gevel die aansluit bij het oude stadhuis aan de Markt. De binnenzijde van de gevel, waar de publiekshal is, wordt wit. De moezelkalk van het huidige stadskantoor komt hier terug, met als eyecatcher in deze gevel enkele ronde, onderling verspringende ramen. Het stadskantoor en het oude stadhuis worden verbonden door een korte, glazen loopbrug met matglas op de vloer. Rondom het gebouw komen zitjes en groen, om een sfeervolle omgeving te creëren.

De gemeenteraad neemt op 15 december een besluit over het ontwerp en over het krediet voor de renovatie van het stadskantoor en de verbouwing van het stadshuis aan de Markt. De oplevering van het gerenoveerde stadskantoor is gepland in november 2013.

Reageer op dit artikel