nieuws

Ontwerp Campus Internationale School Eindhoven goedgekeurd

Geen categorie

Het ontwerp voor de Campus Internationale School in Eindhoven is goedgekeurd. De bouw start in het voorjaar van 2012.

Ontwerp Campus Internationale School Eindhoven goedgekeurd

 

 

 

Het ontwerp van architectenbureau diederendirrix, landschapsarchitect Buro Lubbers en interieurarchitect Buro Staal / Christensen omvat zowel nieuwbouw als renovatie van de bestaande (rijks)monumentale bebouwing op het bijna 10 hectare grote kazerneterrein aan de Oirschotsedijk. In de nieuwbouw zit het entreegebouw, primair onderwijs, een souterrain met een multifunctionele (gym)zaal, een mediatheek, een dans en drama ruimte, en een NOC NSF sporthal. De renovatie van de vijf gebouwen die het Rijksmonument vormen, omvat met name onderwijsfuncties. In het voormalige poortgebouw komt een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang.

 

Nieuw souterrain

De belangrijkste gebouwen van het monumentale ensemble dienen als vrijstaande gebouwen gerespecteerd te blijven. Daarom is gekozen voor een uitgebreid souterrain, met de mediatheek als meest belangrijk gemeenschappelijk programma.

  

De ingrepen zijn terughoudend, maar wel herkenbaar afwijkend van het stijlidioom van het rijksmonument. Opzet is middels een hedendaagse onopvallende detaillering en materialisering de focus op de monumentale kwaliteiten te behouden. 

  

Reageer op dit artikel