nieuws

KCAP wint met Schweingruber Zulauf opdracht Torfeld Süd in Aarau

Geen categorie

KCAP Architects&Planners heeft samen met de Zwitserse landschapsarchitecten Schweingruber Zulauf het stedebouwkundig plan voor Torfeld Süd in Aarau gewonnen. De 50.000 m2 omvattende locatie wordt herontwikkeld tot een gemengd stadskwartier. De studie, waarin 8 Zwitserse teams concurreerden, werd door Mobimo, eigenaar van het gebied, in samenwerking met de gemeente Aarau en GastroSocial georganiseerd.

KCAP wint met Schweingruber Zulauf opdracht Torfeld Süd in Aarau

 

Het nieuwe kwartier moet een stedelijke karakter krijgen, ruimte bieden aan een gevarieerde mix van functies en een attractieve wijk worden voor bewoners van verschillende achtergronden en generaties. Het moet vooral een identiteitsgevende omgeving worden en zich goed integreren in de grotere stedebouwkundige context van Aarau.

Het masterplan is opgezet als netwerk van publieke en private ruimtes met als bepalend element een hoofdas in richting van een centrale groenruimte. Waar mogelijk worden de bestaande gebouwen geïntegreerd in de nieuwe structuur en dragen ze bij aan de unieke identiteit van het gebied. Door de openheid en flexibiliteit van het ontwerp is de architectonische invulling van het plan door verschillende architecten met behoud van het oorspronkelijke concept goed mogelijk.

Het team van KCAP en Schweingruber Zulauf zal het stedebouwkundig plan uitwerken, supervisie voeren en een of meerdere gebouwen realiseren. De opdracht voor de kantoortoren voor GastroSocial, eveneens onderdeel van de studie, wordt door het winnende team Schneider & Schneider Architekten uit Aarau gerealiseerd. De verdere uitwerking zal in 2012 van start gaan met een verwachte opleverdatum in 2015.

Reageer op dit artikel