nieuws

Jestico + Whiles levert Aloft Hotel op in Londen

Geen categorie

Het mag dan niet goed gaan in de horecasector, de keten Starwood Hotels & Resorts opende onlangs een prestigieus nieuw hotel in Londen: Aloft Hotel. Het ontwerp is van Jestico + Whiles, het bureau dat verantwoordelijk is voor het succesvolle W Hotel op Leicester Square, dat eerder dit jaar is geopend en waarvan Concrete het interieur deed.

Jestico + Whiles levert Aloft Hotel op in Londen

 

 

Het nieuwe hotel dat Jestico + Whiles ontwierp bevat 252 kamers, de bar ‘w xyzSMr’, een wellnesscenter en fitnessruimte, een 24uurs-snackrestaurant, vijf vergaderzalen en restaurant FEDE. De plattegrond van het gebouw toont een convexe centrale kern waar de slaapkamers en de verticale verkeersruimtes in zijn opgenomen, geflankeerd door twee concave vleugels waar de andere kamers en gangen in liggen.

De vleugels van Aloft Hotel zijn bekleed met duizenden speciaal behandelde, hoogglanzende roestvast stalen shingles, waardoor het hotel op elk moment van de dag van kleur lijkt te veranderen. De kern van het gebouw is afgewerkt met een dubbelglazen bekleding. In het glas gefreesde horizontale lijnen benadrukken de flow van het gebouw.

Interieur

Het interieur zet het veelkleurige en geometrische patroon van het exterieur voort. Innovatieve afwerkingen en kleurrijke lichtpanelen, die doen denken aan de gevel, versieren de gangen. De kamers zijn bekleed met hout, Corian, glas, porselein en reliëfbehang. Aloft Hotel is gelegen op de Royal Victoria Dock, vlakbij de halte Prince Regent Station van de Docklands Light Railway.

Reageer op dit artikel