nieuws

Nieuwbouw SOZAWE op Europapark van start

Geen categorie

Begin deze maand is de officiële aftrap gehouden voor de bouw van de nieuwbouw van de dienst Sociale Zaken en Werk op het Europapark in Groningen. De nieuwbouw, een ontwerp van Meyer en Van Schooten architecten, wordt een transparant gebouw en gaat ruimte bieden aan circa 600 medewerkers.

Nieuwbouw SOZAWE op Europapark van start

 

 

De door Meyer en Van Schooten Architecten ontworpen nieuwbouw krijgt een ondergrondse parkeergarage van twee lagen met een Park and Ride (P+R)-functie voor ongeveer 216 auto’s. Daarboven een begane grond en vier verdiepingen. Het totale bruto vloeroppervlak is circa 17.000 vierkante meter.

Op de begane grond komt de Marktplaats: een ruimte waar klanten en bezoekers makkelijk terecht kunnen met vragen over werk, inkomen, schuldhulpverlening, zorg en onderwijs. Op deze Marktplaats komt onder andere het huidige Werkplein met de klantontvangst van Sozawe, de Groningse Kredietbank en het UWV Werkbedrijf.

De nieuwbouw is duurzaam. Het gebouw is compact, heeft een goed geïsoleerde schil, binnentuinen, atria en een vegetatiedak. Een zogeheten WKO-installatie slaat de warmte in de zomer op in de bodem, om in de winter te gebruiken voor verwarming. Daarnaast zijn er zonnepanelen, zonnecollectoren en energiebesparende verlichting.

In het najaar van 2013 moet het nieuwe gebouw klaar zijn. Dan verhuist SOZAWE samen met het Werkplein van de ‘Zwarte Doos’ aan de Eendrachtskade naar het Europapark. Ook het Werkplein aan de Zaagmuldersweg verhuist dan naar het nieuwe gebouw.

 

Reageer op dit artikel