nieuws

Nieuwe Masteropleiding Sandberg Instituut

Geen categorie

Met de tweejarige master Vacant NL wil het Sandberg Instituut (Amsterdam) ontwerpers, vaklieden en wetenschappers opleiden tot specialist in tijdelijk hergebruik. Deze opleiding wordt geleid door landschapsarchitect Ronald Rietveld en filosoof Erik Rietveld (Rietveld Landscape). Aanmeldingen dienen uiterlijk 30 juni 2011 in het bezit te zijn van het Sandberg Instituut.

Nieuwe Masteropleiding Sandberg Instituut

 

Het programma richt zich door middel van ontwerpend onderzoek  naar de potentie van tijdelijk leegstaande gebouwen vanaf de zeventiende eeuw. Er wordt in multidisciplinair verband gewerkt, opdat inzichten en oplossingen uit verschillende kennisgebieden elkaar kunnen verrijken. Er zijn in de loop van de studie diverse bijzondere gebouwen beschikbaar zodat studenten op locatie kunnen werken aan concrete ontwerpingrepen.

Selectieprocedure

Potentiële studenten zullen met name beoordeeld worden op ontwerptalent, motivatie, vakmanschap, creativiteit, analytische vaardigheden, flexibiliteit en zelfstandigheid. Tevens is een afgeronde relevante opleiding en/of aantoonbare relevante werkervaring vereist.  

De eerste selectie vindt plaats op basis van cv, schriftelijke motivatie en portfolio. Na het beoordelen van de aanmeldingen, zal uiterlijk 5 juli worden bekendgemaakt welke personen doorgaan naar de tweede selectieronde. Die bestaat uit persoonlijke gesprekken op 13, 14 of 15 juli 2011 in Amsterdam.

Reageer op dit artikel