nieuws

New Home Habitat van de mens

Geen categorie

In de reizende tentoonstelling ‘NEW HOME, Habitat van de mens’ tonen internationale kunstenaars hun visie op de habitat van de mens. Zij doen dit door middel van installaties, architectuur van snel verplaatsbare en mobiele woningen. Aanleiding vormt een prijsvraag om een follie of future home te ontwerpen.

New Home Habitat van de mens

 

 

 

New Home is te zien van 25 juni tot 20 juli op het Industrieplein in Hengelo (vr, za en zondag van 12-17.00 uur). Vervolgens in Delden aan de Stationsweg.

Mobile Homes en Follies is te zien op 9 en 10 juli in het Recreatiepark Hulsbeek in Oldenzaal. Het Art Camp met Nomad Café en de prijsuitreiking is op 18 september in Delden.

Slaapcabine voor trackers

Een van de deelnemers is Wouter Willers van Willers Architectuur. Hij maakte een ontwerp voor een slaapcabine voor trackers die buiten in de natuur willen slapen.

De slaapcabines staan vrij in het landschap en zijn als gesloten kokers waarvan beide uiteinden zijn geopend. Het interieur is compact en is voor alle cabines identiek vormgegeven. Met behulp van een aantal simpele handelingen is de cabine van een aantal extra gemakken te voorzien.

De basis vormt een slaapplek voor twee personen, een zitplek waar je droog zit en een plek waar je kunt staan om je om te kleden. Dit alles in een minimaal oppervak van globaal 5,5m2.

De slaapcabine is bedoeld voor mensen die niet in een pension of hotel willen overnachten maar in de sportieve sfeer van het tracken willen blijven. Door gebruik te maken van de slaapcabines kan men zonder tent en daarmee lichter bepakt rondtrekken.

Meer informatie over de tentoonstelling www.mikc.nl

 

 

Reageer op dit artikel