nieuws

Zwarte Parel wint BNA Gebouw van het Jaar 2011 Regio Delta

Geen categorie

De Zwarte Parel in Rotterdam van Studio Rolf.fr in samenwerking met Zecc Architecten is de winnaar van BNA Gebouw van het Jaar 2011 Regio Delta. De jury is unaniem van oordeel dat ‘dit op maat gemaakte kunstwerk, wars van stereotypen, met op alles een eigen stempel en grotendeels met eigen handen gemaakt, een prijswinnend juweeltje is’.

Zwarte Parel wint BNA Gebouw van het Jaar 2011 Regio Delta

 

 

Uit het juryrapport: ‘Een huis met een voorgevel die in zijn geheel in de zwart glimmende olie is gezet, met schijnbaar willekeurig, dwars door de oude gevelindeling heen, ingeponste gaten met een RVS omlijsting en een zijgevel van kunstgras. En dat in een doorsnee straatje in de Rotterdamse achterstandswijk Charlois.”

De Zwarte Parel nam het op tegen de andere genomineerden: Cité in Rotterdam van TANGRAM Architekten en PortCity 2 en 3 in Rotterdam van Benthem Crouwel Architekten. Daarnaast kende de jury een eervolle vermelding toe aan het project Noordwijkertuin in Noordwijk van Onix.

Het winnende gebouw en de genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011, die op 28 april in Amsterdam wordt uitgereikt.

 

 

Reageer op dit artikel