nieuws

Culturele driedaagse Stad en Architectuur

Geen categorie

De culturele driedaagse HartsTocht staat dit jaar in het teken van stad en architectuur. Het Zuidelijk Toneel speelt in de maanden mei en juni in Tilburg, Heerlen, Roosendaal, Breda, Eindhoven en Den Bosch.

Culturele driedaagse Stad en Architectuur

 

 

 

Alle voorstellingen en performances gaan over de grondige veranderingen die de stad ondergaat en de rol van de inwoners hierin. De voorstellingen vinden plaats op locatie, in de openlucht of in het theater. Tijdens de culturele driedaagse haakt het toneelgezelschap in op lokale initiatieven op gebied van architectuur.

Stadswandeling

De theatrale stadswandeling Plot your City van toneelschrijver Paul Pourveur staat tijdens HartsTocht centraal. Het publiek loopt met een koptelefoon op naar  verschillende locaties in de stad. Pourveur schetst in Plot your City vier toekomstvisies op de stad, waarbij de architectuur van de stad het decor vormt.

Huizenhoge prop papier

Bezoekers kunnen in een huizenhoge prop papier aangeven welk gebouw te missen in hun stad. Dit is de performance-installatie Sketch van theatermaker Lucas De Man en vormgever Pascal Leboucq. Ze ontmoeten in de prop papier beleidsmakers, planologen, architecten en prominente inwoners.

Reageer op dit artikel