nieuws

Wanneer heeft u zichzelf voor het laatst geparkeerd?

Geen categorie

Fietsen, auto’s, motoren, rollators, scootmobielen; je kunt ze overal parkeren. Maar waar staan wij zelf even stil? Binnenkort is dat mogelijk op de eerste voetgangersparkeerplaats van Nederland, bedacht door Buro Koorts.

Wanneer heeft u zichzelf voor het laatst geparkeerd?

 

 

 

De voetgangersparkeerplaats is ontworpen om een bijdrage te leveren aan een betere samenleving. Je parkeert jezelf er even om alleen of samen met anderen stil te staan bij wat écht belangrijk is in het leven.

De voetgangersparkeerplaats is daarmee een vorm van conceptuele kunst voor de openbare ruimte of locaties waar veel mensen samenkomen. Het doel is om verspreid door Nederland voetgangersparkeerplaatsen te realiseren. Het kunstobject past dankzij de achterliggende gedachte en de duurzame uitvoering in het MVO-beleid van bedrijven, overheden en zorg- of onderwijsinstelling.

Over de bedenkers van de voetgangersparkeerplaats
De voetgangersparkeerplaats is een idee van Buro Koorts, opgericht door Herman Koot en Winfred Ortse. In hun periode ‘tussen twee banen’ dachten zij na over wat ze nu echt belangrijk vonden in het leven. Wilden ze álles goed doen? Of vooral het goede doen?

Zo werd hun organisatie geboren, waarvan de voetgangersparkeerplaats de eerste is in een hopelijk lange reeks van sociaal betrokken projecten. Buro Koorts heeft niet de illusie hiermee de wereld te verbeteren. Wel willen de oprichters hem graag in een betere toestand achterlaten dan waarin ze hem vonden.

Reageer op dit artikel