nieuws

Serpentine Pavilion in 2011 door Peter Zumthor

Geen categorie

Volgens de Britse media (Archdaily, Architects Journal, Architecturelab) is Peter Zumthor door de Serpentine Gallery uitgenodigd het Pavilion voor volgend jaar te ontwerpen. De plannen zijn nog niet bekend maar volgens de (architectuur)media wordt het een ‘een tuin in een groot betonnen blok’.

Serpentine Pavilion in 2011 door Peter Zumthor

 

 

 

De Serpentine Gallery nodigt ieder jaar een architect uit om het paviljoen in Hyde Park Londen te ontwerpen. Voorwaarde is dat de architect nog geen permanent gebouw heeft gerealiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Zumthor komt nog net in aanmerking, in 2011 wordt het huis opgeleverd dat hij voor Alain de Botton’s Living Architecture heeft ontworpen. In dit project kwam onlangs de Balancing Barn van MVRDV gereed.

Nouvel, 2010 paviljoenHet paviljoen voor 2010 door Jean Nouvel is onlangs afgebroken.

Zumthor bevindt zich in een illuster gezelschap van architecten die eerder zijn uitgenodigd om het paviljoen te ontwerpen. Dit jaar was het de beurt aan Jean Nouvel, daarvoor Frank Gehry (2008), Koolhaas (2006), Niemeyer (2003) en Zaha Hadid in 2000.

Balancing BarnDe Balancing Barn van MVRDV maakt deel uit van het project ‘Living Architecture’. 

Reageer op dit artikel