nieuws

Trapkunst op de Flevolijn

Geen categorie

CultuurSpoor Nieuw Land (CSNL) onthulde onlangs twee nieuwe kunstprojecten op de Flevolijn, op station Almere Buiten en Muziekwijk. De trappenhuizen van deze stations zijn voorzien van beeldende kunst en teksten van Almeerders.

Trapkunst op de Flevolijn

 

 

 

Ans van Berkum, directeur van Architectuurcentrum CASLA in Almere, schakelde een aantal Almeerse kunstenaars (Stephan Damman, Siemen Bolhuis, Hein Walter) in om de NS, ProRail en CSNL te helpen met het vergroten van de aantrekkelijkheid van de stations op de Flevolijn. Ook Ans van Berkum zelf leverde een bijdrage. Als reizigers de trappen beklimmen van deze stations verheffen zij zich niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk door even stil te staan bij de beelden en teksten.

Tijdens de presentatie stelde het nieuwe bestuur van de Stichting zich voor. Oud-commissaris van de Koningin Michel Jager is de nieuwe voorzitter van het bestuur geworden.

 

Reageer op dit artikel