nieuws

Groen licht voor moskee nabij Ground Zero

Geen categorie

Het omstreden plan voor de bouw van een moskee in de omgeving van Ground Zero in New York kan gewoon worden uitgevoerd. Dat heeft de commissie die gaat over de monumentenzorg in New York, dinsdag bepaald, zo meldden Amerikaanse media. Tijdens een stemming gingen alle negen commissieleden akkoord met het schrappen van het pand Park Place 45-47 van de monumentenlijst.

Groen licht voor moskee nabij Ground Zero
Construction at the site of the World Trade Center is pictured during a ceremony commemorating the sixth anniversary of the terrorist attacks on the World Trade Center on September 11, 2007. (UPI Photo/Henny Ray Abrams/POOL) *** Local Caption ***

 

Op de plaats van dit gebouw kan nu een vijftien verdiepingen tellend islamitisch cultureel centrum worden neergezet, met daarin onder meer een moskee en een zwembad.

Discussies

De plannen voor de bouw van de moskee leidde in de afgelopen tijd tot verhitte discussies in de Verenigde Staten. Veel New Yorkers beschouwen het project als een belediging van de nabestaanden van de bijna drieduizend mensen die om het leven kwamen tijdens de terreuraanslag op de torens van het World Trade Center in september 2001. Die werden uitgevoerd door extremistische moslims.

Anderen zijn juist voorstander van het project, dat moet leiden tot verbroedering tussen gelovigen. Het centrum, dat zich bevindt op twee huizenblokken afstand van Ground Zero, zal zijn deuren openen voor iedere bezoeker, ongeacht diens geloof en sekse.

ANP

Reageer op dit artikel