nieuws

Drie ontwerpvisies dans- en muziekcentrum Spui bekend

Geen categorie

Zaha Hadid Architects, Rau en een consortium van Neutelings Rietdijk Architects en Kirkegaard Associates zijn geselecteerd om een structuurontwerp te maken voor het nieuwe dans-en muziekcentrum aan het Spui in Den Haag.

Drie ontwerpvisies dans- en muziekcentrum Spui bekend

Of een van de ontwerpen daadwerkelijk uitgevoerd zal worden is niet duidelijk. Hoewel het nieuwe college in Den Haag door wil gaan met het project, heeft het vooralsnog geen geld gereserveerd voor de realisatie ervan. Bovendien is er protest tegen de plannen.

  Het ontwerp van Neutelings Rietdijk en Kirkegaard

Als de nieuwbouw er komt, is dat op de plaats van het huidige Nederlands Danstheater en de Anton Philipszaal. De gemeente Den Haag hoopt met het gebouw zijn kansen te vergroten om Europese culturele hoofdstad 2018 te worden. Het gebouwencomplex meet 40.000 m2 en herbergt een theater, een concertzaal en repetitieruimtes voor het residentieorkest en het conservatorium.

  Het ontwerp van Rau

De commissie had de keus uit de ontwerpvisies van zestien bureaus. Bij de beoordeling is bijzondere aandacht geschonken aan de inpassing in de stad, de relatie met het Spuiplein en de opmerkingen die burgers hebben gemaakt naar aanleiding van de ingediende ontwerpvisies.

Het ontwerp van Zaha Hadid

Op basis van de structuurvisies zal de selectiecommissie één bureau voordragen aan het college van burgemeester en wethouders. Dit zal eind 2010 op zijn beurt een voorstel doen aan de Haagse gemeenteraad over het Spuiplein.

Reageer op dit artikel