nieuws

KCAP en Arlette Schneider Architects winnen in Luxemburg

Geen categorie

KCAP Architects & Planners wint, in samenwerking met de locale architect Arlette Schneiders, de competitie voor de ontwikkeling van een kantoorcomplex in de stad Luxemburg. Het ontwerp werd al in 2009 met de eerste prijs bekroond.

KCAP en Arlette Schneider Architects winnen in Luxemburg

 

 

 

Onlangs heeft de opdrachtgever Fonds de Compensation officieel de bouwopgave toegewezen aan het team KCAP en Arlette Schneider Architects  met de adviseurs Ecofys, SIT-LUX en Lux C.E.C.

Vier gebouwen

Het project ligt op een prominente locatie in de wijk Kirchberg, en kijkt uit op het centrale plein van het toekomstige Europese kwartier in Luxemburg. Het programma van 22.300 m2 bruto vloeroppervlak is verdeeld over vier gebouwen. De gebouwen tonen een duidelijk architectonische uitstraling naar het centrale plein en hebben een sterke stedelijke vorm, zoals gevraagd in het masterplan van de Franse architect Dominique Perrault.

Variatie

Elk van de vier gebouwen is individueel ontworpen. Er wordt gevarieerd in verschillende gevelmodules en gradaties van openingen, met gebruik van hetzelfde materiaal. Diverse overstekken markeren de ingangen van de gebouwen. Op de begane grond, boven de ondergrondse parkeergarage, bevinden zich conferentieruimtes, een leercentrum en een restaurant; functies die zijn ontworpen om de openbare ruimte te activeren.

De vier tot vijf niveaus daarboven bieden circa 1.000 m2 kantoorruimte per verdieping. Een kinderdagverblijf, gevestigd op een meer besloten locatie, geniet van de grote buitenruimte binnen het blok.

Reageer op dit artikel