nieuws

Start project betaalbare eigenbouw in Almere

Geen categorie

Op 5 maart zal wethouder Adri Duivesteijn samen met een aantal bewoners de eerste paal slaan voor de bouw van de eerste IkbouwbetaalbaarinAlmere-woningen. De 61 kavels kwamen in januari 2009 op de markt en waren direct verkocht. Na een jaar voorbereiding begint nu de bouw van 63 verschillende huizen. De huizen worden naar eigen wens en ontwerp van de toekomstige bewoners gebouwd.

De IbbA-regeling is een initiatief van de gemeente Almere en Woonstichting De Key. Het project zorgt ervoor dat mensen met een bruto jaarinkomen tussen de 20.000 en 36.500 euro onder gunstige voorwaarden een eigen huis kunnen bouwen. Deelnemers die aan de voorwaarden voldoen, betalen alleen dat deel van de waarde van de woning dat zij in staat zijn zelf te financieren, het overige deel betaalt de VOF IkbouwbetaalbaarinAlmere. Op de lange duur moeten de kopers het verschil in prijs wel betalen, maar alleen als hun inkomen zodanig is gestegen dat dit mogelijk is of als zij het huis weer verkopen. Van alle kavels die in 2009 in Almere zijn verkocht, is 30 procent IbbA-kavel.

Reageer op dit artikel