nieuws

Project – Verbouwing Sportpaleis Ahoy gestart

Geen categorie

Tijdens het North Sea Jazz Festval hebben de gemeente Rotterdam en de bouwcombinatie BAM Utiliteitsbouw regio Rotterdam, Unica, Croon en Iemants het contract ondertekend, waarmee de renovatie van Sportpaleis Rotterdam officieel van start is gegaan. Zwarts en Jansma Architecten heeft samen met Merkx en Girod de plannen getekend.

Ahoy_Exterieur_Dak_Dicht.jpg    Ahoy_Exterieur_Dak_Open.jpg

Het Sportpaleis van Ahoy is omstreeks 1970 gebouwd als overdekte wieler- en ijsbaan. In de loop der jaren is het gebruik van het complex sterk uitgebreid met het organiseren van uitlopende, niet altijd sportgerelateerde activiteiten. Reden voor de gemeente Rotterdam om het sportpaleis grondig aan te pakken en om ervoor te zorgen dat Ahoy kan blijven concurreren met andere grote Europese accommodaties. Zo wordt de bezoekerscapaciteit vergroot tot 13.500 plaatsen en worden de   productietechnische eigenschappen van het gebouw opgewaardeerd om aan de eisen van internationale popartiesten en (sport)evenementen te blijven voldoen.

Ahoy_Interieur_330_fr0003.jpg    Ahoy_Interieur_330_fr0005.jpg

De eerste werkzaamheden starten nog deze zomer. Tijdens de eerste maanden zal dit nauwelijks merkbaar zijn voor de bezoekers. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werkzaamheden in het najaar van 2010 zijn afgerond, waarna de officiële opening plaatsvindt in januari 2011.

www.zwarts.jansma.nl
www.rotterdam.nl/hartvanzuid
www.rotterdam.nl/stadsvisie

Reageer op dit artikel