nieuws

Transparante driehoek

Geen categorie

In 2012 is Parijs een futuristisch gebouw rijker, de ‘Driehoek’. Het merendeels glazen gebouw komt aan de zuidwestelijke rand van Parijs, langs de ringweg.

Transparante driehoek

In het driehoekige, 180 meter hoge en vijftig etages tellende ontwerp van Herzog & de Meuron komen kantoren, een winkelcentrum, een restaurant en mogelijk een hotel en een museum.

Of de piramide er komt is nog afhankelijk van de goedkeuring van de gemeente. Ondanks het feit dat veel inwoners tegen hoogbouw zijn, heeft de stad dit jaar besloten om vanaf 2009 weer hoogbouw toe te staan. Dit specifieke ontwerp kan wellicht veel tegenstand oproepen. 

De ontwikkelaar van het project is het Frans-Nederlandse concern Unibail-Rodamco. Met de bouw van de pyramide wil ze het huidige congres- en expositiecentrum Porte de Versailles een ingrijpende gedaantewisseling geven. 

Beeld: Herzog & de Meuron

Reageer op dit artikel