nieuws

Twee nieuwe hoogleraren Architectural Engineering bij Bouwkunde TU Delft

Geen categorie

Bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft zijn twee nieuwe (deeltijd) hoogleraren benoemd op de leerstoel ‘Architectural Engineering’. Prof. ir. Thijs Asselbergs en prof.dr.dipl.-ing. Patrick Teuffel zijn vanaf 1 september werkzaam bij de afdeling Bouwtechnologie.

Twee nieuwe hoogleraren Architectural Engineering bij Bouwkunde TU Delft

Asselbergs heeft een architectenbureau in Haarlem, is leider van de (inter)nationale Archiprix en voormalig stadsbouwmeester van Haarlem. 

Teuffel komt uit de school van Frei Otto en Werner Sobek en heeft in Stuttgart een ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in lichtgewicht constructies en hoge gebouwen. 

De leerstoel Architectural Engineering is gericht op het geven van onderwijs en het doen van onderzoek op het totale gebouw als technisch artefact. Binnen Bouwtechnologie is de leerstoel het meest op architectuur gericht. Beide hoogleraren gaan zich binnen de leerstoel bezig houden met het integraal bouwtechnisch ontwerpen van een gebouw of bouwwerk.   De hoogleraren zijn van plan het onderzoek naar de invloed van wind op gebouwen en het onderzoek naar industrieel vervaardigde consumentgerichte conceptwoningen (Concept Houses) een grote stimulans te geven.

Reageer op dit artikel