nieuws

Beach Volleybal Ground

Geen categorie

Middenin het stedelijke hart van de woestijnstad Beijing ligt de Beach Volleybal Ground. Dit in het Chaoyang Park gelegen complex is met zo’n 14.000 vierkante meter en 12.000 tijdelijke zitplaatsen een van de kleinere venues.

Beach Volleybal Ground

Om aan alle Olympische kwalificaties te voldoen is 17.000 ton speciaal zand geïmporteerd uit Hainan (het eiland ten zuiden van China).

De Beach Volleybal Ground is gebouwd op het terrein van een oude gasfabriek. Enkele gebouwen en artefacten zijn als industrieel monument gespaard, een unieke ervaring in China waar doorgaans alles met de grond gelijk gemaakt wordt. Oude gastanks zijn schoongemaakt en opgeverfd. In voormalige machinekamers zijn atletenverblijven ondergebracht. Het stadion zelf is een tijdelijk stalen vakwerkconstructie. Na de spelen worden de stalen onderdelen gedemonteerd en elders hergebruikt. 

De maaiveld inrichting van het terrein rondom het stadion is verzorgt door Turenscape, een geprivatiseerd designinstituut.

Reageer op dit artikel