nieuws

Uitslag prijsvraag Groenste Project van Nederland

Geen categorie

De zes bio-ecologische serrewoningen in Ermelinkstuk/’t Soertlant in Zelhem zijn de winnaar van de competitie ‘Het Groenste Project van Nederland’. De prijsvraag is uitgeschreven door Monier. Bij de competitie staat het gebruik van milieuvriendelijke en duurzame materialen centraal. Het ontwerp is afkomstig van Grotenbreg Architecten uit Warnsveld.

Het project wint hiermee de hoofdprijs van € 25.000,- aan media-aandacht. De zes gevleugelde serrewoningen in Ermelinkstuk / ’t Soerlant in Zelhem, die eerder een kwartaalprijs wonnen, zijn ontwikkeld in opdracht van woningcorporatie ProWonen. De woningen zijn uitgevoerd in houtskeletbouw (hsb) en voorzien van duurzame maatregelen zoals vernieuwbare grondstoffen, serre, zongericht bouwen en Plato rabatdelen. 

Kwartaalwinnaar werd het project Gemmahof te Sittard van bouwmaterialenhandel de Boo uit Maastricht. Het project krijgt een bedrag van 5000 euro aan media-exposure. 

Reageer op dit artikel